Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

Postat de ancutsa in Prajituri
20 Aug 2019 | 1405 vizualizari
Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

Brioşe cu blat de nucă, cremă de ciocolată, cremă mascarpone și frișcă. Am dorit să fac altfel de brioșe, cu un blat mai ușor și mai aerat. Cu gândul la vară, le-am ornat astfel încât să semene cu niște înghețate la cornet și le-am decorat cu căpșuni și kiwi.

Ingrediente

  • 5 ouă,
  • 50 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 65 g făină,
  • 75 g nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • Pentru crema albă:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 500 g căpșuni,
  • 2 kiwi

Mod de preparare

 

 

Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de copt, amestecând de-aici cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu desumfla compoziția. Torni compoziția într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe pentru brioșe.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. Vei obţine 22 de brioşe. Le laşi la răcit 10 minute. Se vor răci mai repede dacă le scoți din tavă, dar lăsându-le în hârtiuțe.

 

Speli fructele și le usuci pe șervete de hârtie. Apoi le feliezi.

 

Pentru crema de ciocolata: topești ciocolata pe baie de abur și o laşi la răcit până nu mai frige la deget, ca să nu se taie crema. Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu zahărul Bourbon, apoi adaugi ciocolata topită, amesteci puțin, apoi adaugi și frișca lichidă și mai amesteci până devine cremoasă.

 

Pentru crema albă: amesteci cu mixerul crema mascarpone, apoi adaugi frișca lichidă și omogenizezi.

 

Montare şi decor: scobești miezul brioşei, pui înăuntru o felie de căpșună, umpli cu cremă de ciocolată. Procedezi astfel cu fiecare brioșă. Umpli un poș cu crema de ciocolată rămasă, alternând-o cu crema albă, apoi ornezi brioșele în degradéuri, ca pe niște înghețate. Ornezi cu felii de căpșuni și kiwi.

 

Notă: Din compoziția rezultată la blat vei obține 22 brioșe mici cu adâncime de 2,5 cm și diametrul brioșei de 7 cm. Se pot face și în alte tăvi de alte dimensiuni, doar că se vor obține mai puține și mai mari.

 

Timp de coacere: aprox 20 min fiecare tavă, eventual poți să introduci în cuptor două tăvi odată.

Timp de pregătire: 30 min

Porţii: 22

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/briose-de-vara-cu-capsuni-si-kiwi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vara cu capsuni si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu lamaie si fructe

Postat de RuxyRux

Prajitura cu lamaie si fructe

Untul se topeste si se raceste. Fructele se taie dupa dorinta cubulete, felii... Batem albusurile spuma cu 100 gr de zahar ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu 200 de grame de zahar(...

Citeste continuarea

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Postat de aliliana

Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Frisca se bate si se pune la rece Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2019, 15:17
la 20.08.2019, 17:53
tare bune!
la 20.08.2019, 20:10
la 20.08.2019, 21:29
Va multumesc!
la 21.08.2019, 21:13
Mmm, deja ma ling pe degete! Ce delicioase sunt!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking