Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Postat de panacris in Dulciuri
16 Mai 2020 | 2604 vizualizari
Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Un desert preparat ad-hoc, după o revizie prin frigider! ;) Un borcan cu albușuri, tot înainta spre mine, și parcă îmi vorbea, hai, hai,  folosește-ne și pe noi, fă ceva bun! ;) Și uite așa, am pregătit câteva brioșe frumușele și aromate, de primăvară-vară! ;) Acum nu știu dacă se integrează în concursul "aluaturi de casa", că am tot lecturat pe ici, pe colo, dar eu vi le propun cu mare drag!    Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) ,
  • Zahăr brun 75 g,
  • Zahăr tos alb 75 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Oțet de mere 1 linguriță,
  • Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g,
  • Bobițe de cacao 2 linguri (optional).
  • P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.

Mod de preparare

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe.

Se pregătesc tăvile pentru brioșe, tapetându-se cu foi speciale, sau în lispa lor cu puțin unt/ulei și făină.

Se pune câte un polonic din aluatul de mai sus în fiecare formă de brioșă, apoi se adaugă bucățele de căpșuni și sâmburi de cacao/bucățele de cicolată, apoi se dau la copt în cuptorul preînicns, cca. 35 minute la 180 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit, apoi se pudrează, din plin, cu zahăr pudră.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec cu mere si arahide (de post)

Postat de rocsi_1612

Chec cu mere si arahide (de post)

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid....

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2020, 18:52
Arata bine! N-am inteles ce inseamna samburi de cacao ....
la 16.05.2020, 19:00
Foarte drăguțe! Chiar acum fac și eu ceva cu albușuri de ouă...
la 16.05.2020, 19:13
la 16.05.2020, 19:33
la 16.05.2020, 19:33
Mulțumesc Madi! Am pus link, la tips-uri vizavi de samburii de cacao!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking