Desert briose Ferrero

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
18 Mai 2022 | 4730 vizualizari
Desert briose Ferrero

 Elegante si minunate au fost, am reusit sa mananc una si am fost tare incantata. Briosele umede si nu foarte dulci, o crema fina cu nutella, putina frisca naturala si bineinteles alune de padure. Curcubeu pe cerul gurii! Sa le pregatiti si voi pentru cei dragi sau pentru a le oferi in dar!

Ingrediente

    • 5 oua
    • 150 gr zahar brut (200 daca le vreti mai dulci)
    • 100 ml ulei
    • 100 gr ciocolata neagra 70% cacao
    • 250 gr sana
    • 2 linguri cacao
    • 180 gr faina
    • 50 gr alune de padure rumenite
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
  • Pentru crema cu nutella:
  • 400 gr crema de branza (philadelphia, hochland, mascarpone)
  • 200 gr nutella
  • 1 lingura cacao
  • In plus:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • cateva alune de padure rumenite
  • decoratiuni din ciocolata

Mod de preparare

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati zaharul brut treptat, mixati pana este complet topit si ouale isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, sana si vanilia. Adaugati ciocolata topita si amestecati. Cerneti intr-un vas cacaoa, cu faina si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea si mixati usor. Alunele de padure le tocati marunt cu un cutit, le puneti in compozitia obtinuta si amestecati cu o paleta. Intr-o tava de briose puneti hartiute. Le umpleti cu compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea (preventiv) si le scoateti cand sunt gata. Le lasati sa se raceasca.

Crema cu nutella: Nutella trebuie sa fie de la temperatura camerei. Intr-un bol puneti crema de branza rece si o mixati putin. Adaugati nutella, cacaoa cernuta si le mixati bine. Dati crema la frigider 20-30 de minute. Indepartati hartiutele de la briose. Intr-un pos cu varf stelat (asa am ales eu), puneti crema nutella. Ornati fiecare briosa cu aceasta crema. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu zaharul pudra pana devine spumoasa. In alt pos puneti frisca batuta si peste crema nutella, pe mijlocul briosei, puneti frisca. Tocati cu un cutit alunele de padure si le presarati deasupra. Puneti cate o decoratiune de ciocolata si sunt gata de servit. Se pastreaza la rece, acoperite.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose Ferrero" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de mirela0911

Prajitura cu prune

Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2022, 11:40
Delicioase!
la 18.05.2022, 12:14
Ce bine arată!
la 18.05.2022, 13:58
la 18.05.2022, 15:36
Direct la favorite...cu siguranta le voi incerca !!!!!
la 18.05.2022, 17:40

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking