Desert briose Red Velvet de Craciun

Postat de ancutsa in Dulciuri
29 Dec 2020 | 2957 vizualizari
Desert briose Red Velvet de Craciun

Am vrut să-i răsfăț pe ai mei, de Crăciun, cu niște brioșe red velvet. Și pentru că trebuia să le îmbrac în haine de sărbătoare, le-am scufundat în sirop cu portocală și rodie și le-am decorat cu frișcă, mascarpone, sticksuri de ciocolată cu mentă și semințe de rodie. Au ieșit așa de bune! "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 85 ml ulei,
  • 65 g iaurt,
  • Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),
  • 5 g (1 linguriță) oțet,
  • 5 g (1 linguriță) cacao,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar gel Wilton Christmas Red,
  • 5 g (1 linguriță) praf de copt,
  • 150 g făină albă,
  • Sirop:
  • Sucul de la o portocală (75 ml),
  • Sucul de la o jumătate de rodie (40 ml),
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe coajă de portocală ținută în zahăr la borcan,
  • Semințe de rodie,
  • Decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 3 ml (1/2 linguriță) apă de flori de trandafir,
  • semințe de rodie,
  • sticksuri de ciocolată cu mentă,
  • frunzulițe de rozmarin

Mod de preparare

 

Blatul:

Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și cacaoa au rolul de a intensifica culoarea. La final, adaugi și făina și praful de copt și omogenizezi.

Torni compoziția în două tăvi pentru brioșe. Vei obține 12 brioșe. Dai tăvile la cuptor (dacă folosesști tăvi mici, încap amândouă în cuptor) la foc mediu aprox 18 minute.

Le lași la răcit, apoi le scoți din hârtiuțe.

 

Siropul:

Fierbi apa împreună cu sucul de portocală, coaja de portocală, sucul și semințele de rodie aprox 5 minute, la foc mic, într-un ibric mai mare (pentru că atunci când fierbe, se umflă). Lași la răcit.

 

Montare și decor:

Strecori siropul într-un bol și apoi scufunzi brioșele câteva secunde în sirop.

Bați frișca lichidă, dar nu mult, ci mai moale, apoi încorporezi mascarponele și o jumătate de linguriță de apă de flori de trandafir, pentru o aromă florală delicată.

Ornezi brioșele cu crema albă obținută și decorezi cu semințe de rodie, frunzulițe de rozmarin și sticksuri de ciocolată.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/briose-red-velvet-de-craciun.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose Red Velvet de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Placinta invartita cu fructe

Postat de simona72

Placinta invartita cu fructe

Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Postat de AdrianUdrea

Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone

Mai intai se fierbe o cafea la filtru din 250 ml apa, 2 lingurite de cafea si o lingurita de zahar. Se lasa sa se raceasca si se adauga amaretto. Se prepara sosul de visine. Se scot samburii la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2020, 14:12
la 29.12.2020, 14:17
la 29.12.2020, 17:12
Bună idee!
la 29.12.2020, 17:17
Ce frumusele!
la 29.12.2020, 19:09
Sunt foarte frumoase! Nu am incercat niciodata red velvetul

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking