Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
17 Feb 2022 | 3576 vizualizari
Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci

Am vazut mai demult pe youtube o astfel de reteta si am trecut-o pe lista pentru testare. Intr-adevar este foarte gustoasa, dar, mai ales, foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 400 gr banane coapte, dar nu moi
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr nuci macinate
  • 1 praf de sare, pentru accentuarea gustului

Mod de preparare

Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca

Curatam bananele, le punem intr-un blender  si le transformam in piure.

Macinam nucile, dar nu foarte fin.

Acoperim o formă clasică de chec cu hartie de copt si intindem la baza ei un strat subtire de nuci.

Amestecăm piureul de banane cu ciocolata topita și nucile ramase. Adaugam si un varf de cutit cu sare si intindem compozitia in tava tapetata cu folie.

Punem tava cu budinca de ciocolata cu banane si nuci la frigider pentru aproximativ 6 ore.

Apoi o rasturnam pe un platou si o putem felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul, de la temparatura camerei il mixam cu...

Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de Ksenya

Chec cu stafide

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2022, 18:22
Delicioasă!
la 17.02.2022, 20:54
la 18.02.2022, 08:33
Delicioasa!
la 18.02.2022, 10:05
Cam buna !!!
la 18.02.2022, 17:07
Adisor a trecut la dulcegarii

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking