Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
23 Iul 2021 | 5727 vizualizari
Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate

 Acest gen de chec il prepar destul de des. Este ideal alaturi de cafeluta sau un pahar de lapte. De data aceasta diferenta a fost facuta de mixul aromat pentru condimentarea turtei dulci.

Ingrediente

  • 2 cani faina alba tip 000
  • 10 gr praf de copt
  • 10 gr lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 1 cana iaurt cremos grecesc
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 15 gr zahar vaniliat
  • 15 gr mix condimente pentru turta dulce
  • 1 lamaie - coaja si zeama
  • 150 gr cana miez de nuca
  • 150 gr fructe confiate

Mod de preparare

  • Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
  • Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
  • Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider.
  •  Aduceti faina alba din camara.
  •  Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
  • Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si cel vaniliat, pana se obtine o compozitie cremoasa.
  • Adaugati uleiul, iaurtul si zeama de lamaie. Amestecati.
  • Se introduc ingredientele uscate. Omogenizati.
  • La sfarsit incorporati in aluat, coaja rasa de lamaie, miezul de nuci si fructele confiate  si aromele pentru turta dulce . .
  • Amestecul se toarna in tava pregatita din timp.
  • Coaceti checul timp de 45 minute sau pana trece testul scobitorii.
  •  Taiati checul doar dupa racire.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu zmeura si iaurt

Postat de RuxyRux

Prajitura cu zmeura si iaurt

Prajitura se prepara simplu: albusurile se mixeaza spuma o jumatate de minut cu un praf de sare, apoi cu adaugam o  lingura de zahar pudra se continua amestecarea pana obtinem o bezea fina....

Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2021, 08:10
Ce dor îmi era, de un chec!
la 23.07.2021, 08:11
Bun!
la 23.07.2021, 08:41
la 23.07.2021, 09:16
Iau cafeaua si vin!
la 23.07.2021, 10:45

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking