Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Postat de panacris in Prajituri
23 Feb 2021 | 3397 vizualizari
Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Un desert rapid și delicios, cu ce găsiți prin frigider și cămară! ;) 

Ingrediente

  • Albușuri de ou 3 bucăți,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr tos 10 linguri,
  • Ulei de cocos 3 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Zeamă de portocale cca. 50 ml,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Făină alba de grâu cca. 500 g,
  • Pudră de cacao 50 g.
  • Pentru umplutură:
  • Cireșe confiate 200 g,
  • Sâmburi de cacao cca. 100 g

Mod de preparare

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă.

Apoi se adaugă zeama de portocale, uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui în fir subțire, mixându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de ouă și mirodenii, amestecându-se ușor, până se obține un blat omogen și puțin fluid.

Din compoziție rezultată se pune cca. 200 g într-un bol și se amestecă cu pudra de cacao.

Într-o formă de chec tapetată cu puțin unt/ulei și făină sau foie de pergament se toarnă compoziția de chec.

Apoi se presară cireșele confiate și sâmburii de cacao, amestecându-se ușor în compoziție.

La final se toarnă compoziția cu pudră de cacao și amestecă ușor cu o scobitoare să se înglobeze în mijlocul chec-ului.

Checul se dă la copt cca. 30 minute la foc mediu, 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcorit și se pudrează cu zahăr pudră vanilinat după gust, atenție să fie rece!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Placinta rustica, cu mere

Postat de merisor67

Placinta rustica, cu mere

Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2021, 19:44
Ce pufosenie frumoasa! Îți trimit teroriștii
la 23.02.2021, 19:48
Bun!
la 23.02.2021, 19:52
Laura, cam târziu, e deja istorie, din ziua când l-am pregătit. Noroc că am fost pe fază cât de cât, să obțin ceva poze de prezentare, așa din mers! ) Dar până mâine mai pun de-un chec, ediție revizuită!
la 23.02.2021, 20:03
Fain!
la 23.02.2021, 20:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking