Desert chec cu cirese si glazura roz

Postat de Oana in Prajituri
17 Mai 2018 | 4718 vizualizari
Desert chec cu cirese si glazura roz

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr cirese fara samburi

Glazura:

  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr crema de branza
  • 200 ml suc de cirese
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu bezeaua, incorporand usor, cu o spatula, de sus in jos.


Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.
Tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal.
Puneti deasupra ciresele fara samburi si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute. Faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit.


Intre timp pregatiti glazura: Puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit, adaugati amidonul. Lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit.
Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura.
Imbracati checurile cu glazura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cirese si glazura roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu mere

Postat de Dya

Placinta cu mere

Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2018, 11:30
Nu va suparati cu glazura lila nu aveti ?
la 17.05.2018, 11:32
delicios
la 17.05.2018, 11:52
bun bun
la 17.05.2018, 12:18
Super!
la 17.05.2018, 12:35
Ce frumos e...!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking