Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
11 Iul 2017 | 4146 vizualizari
Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Imi place zmeura foarte mult si nu se putea sa nu fac cel putin un desert cu ea si in aceasta vara, in special pentru ca este culeasa de mine, de la bunica. Am vrut sa fac ceva rapid, moale si pufos si iata rezultatul :D Reteta este pentru doua checuri.

Ingrediente

  • 400 g zmeura
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 12 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba + 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din zmeura, usor, cu o spatula din silicon, dupa care se toarna compozitia in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se presara restul de zmeura pe deasupra checurilor si se introduc tavile la cuptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut de testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata (rupta in bucatele) impreuna cu doua linguri de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se ung checurile cu ea cu ajutorul unei pensule din silicon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

Postat de MotanLaOale

Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

Pentru blat se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare. Se pune uleiul si se mixeaza. Se pune si faina, coaja de...

Citeste continuarea

Rulada leopard cu crema de ciocolata

Postat de Oana

Rulada leopard cu crema de ciocolata

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga faina si amesteca usor. Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 12:40
Tare bun!
la 11.07.2017, 12:48
la 11.07.2017, 12:50
Excelent!
la 11.07.2017, 16:30
Bun!
la 11.07.2017, 17:47
imi place!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking