Desert chec pufos a la Ruxy

Postat de panacris in Prajituri
24 Mar 2020 | 3654 vizualizari
Desert chec pufos a la Ruxy

Am plecat de la chec-ul marmorat al lui Ruxy, și am ajuns aici 😉 !

Ingrediente

  • Ouă mari 5 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Făină 225g,
  • ulei 100 g,
  • Lapte 100 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom 1plic,
  • Esență de rom ½ fiolă 
  • Esență de vanilie ½
  • Esență de portocale
  • Praf de copt 1 plic,
  • Pudră de cacao 30 g,
  • Lapte 75 ml.,
  • Alune măcinate 50 g.

Mod de preparare

Prima etapă constă în separarea albușurilor de gălbenuș ;) Albușurile într-un vas mărișor, de preferat vasul special pentru mixer, iar gălbenușurile, într-un vas încăpător, deoarece vor fi împrietenite cu ulei, lapte și arome. ;)

Albușurile se bat energic cu sarea, zahărul și pliculețele de zahăr vanilinat simplu și aromat, cca. 10 minute până se obține o bezea fermă.

Între timp gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până se obține o emulsie stabilă, se adaugă și laptele în șuvoi subțire, amestecându-se continuu, până ce se omogenizează toate ingredientele.

Crema obținută se adaugă peste albușurile pufoase, amestecându-se continuu, ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă fluidă.

Făina amestecă cu praful de copt se cerne peste crema de ouă, apoi se amestecă ușor, până ce se înglobează, acum se adaugă și esențele aromate și se amestecă, până ce se înglobează.

Compoziția se împarte în două boluri aproximativ egale.

Într-un vas se adaugă laptele, cele 75 g, cu pudra de cacao și se pune la încălzit sau în cuptorul cu microunde, până se omogenizează, apoi se răstoarnă în unul dintre boluri și se amestecă, ca să se obțină un aluat omogen.

Forma de chec, cea mai mare din gospodăria voastră, se tapetează cu foaie de pergament și apoi se toarnă alternativ din cele două aluaturi, ( n-am avut răbdare, cu lingura, de aceea n-am obținut, forma de marmorat! :D). Am încercat câteva cercuri cu o scobitoare, care în final, n-au avut efectul scontat ;)

Se presară alunele mărunțite și se pregătește pentru copt.

Checul se pune la copt în cuptorul preîncălzit, la 200 grade, cca. 15 minute, apoi la 175 grade, cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor și se lasă la răcit minim 3 ore înainte de savurare.

Se pudrează cu zahăr praf, deși e foarte dulce, data viitoare voi micșora cantitatea de zahăr.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos a la Ruxy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

Pregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2020, 21:43
la 24.03.2020, 22:02
la 24.03.2020, 22:50
Delicios!
la 24.03.2020, 22:56
Mmmmm, ce bun! Mi-ai facut pofta, as manca zilnic checul asta, ieri l-am facut pe cel cu albusuri, mascarpone si lamaie, tareee delicios! Am vazut ca ai scris ca ti-a iesit cam dulce, reteta mea prevede 230 gr. zahar, tu Cristinici ai pus 250 si inca in plus deasupra, practic inca doua linguri si asta face diferenta Iti multumesc frumos ca mi-ai probat checul si sper ca ti-a placut!
la 25.03.2020, 00:03
Nu este cam putina faina??

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking