Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl in Torturi
20 Oct 2019 | 2683 vizualizari
Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra

De mult timp aveam in plan acest cheesecake delicios care mi-a facut cu ochiul la Laura. A iesit delicios si va invit sa-l incercati si voi. Multumesc pentru reteta Laurici! Te pup! :-* Eu am modificat cantitatea de zahar, pentru ca noi preferam dulciurile mai putin dulci, dar daca voi doriti puteti sa adaugati zahar dupa gust. Am mai modificat pe ici pe colo cantitatile ingredientelor, in functie de ce am avut prin casa.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 ml smântână
  • 1 praf sare
  • 400 g piure de dovleac
  • 200 g gem de caise
  • 2 ouă
  • 30 g zahăr pudră cu aromă de rom
  • 1 lingură esență de rom
  • pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă
  • pentru ornat:
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 ml smântână (peste 25% grăsime)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Tapetezi fundul unei forme cu pereți detașabili (diametru de 20 cm) cu hârtie de copt și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Crema:

Mixezi brânza, un praf sare, smântâna, piureul de dovleac (eu am copt dovleacul cu o zi înainte, l-am mixat și l-am pus la rece), ouăle, zahărul aromatizat, gemul de caise și esența de rom până obții o compoziție omogenă și fină. Această compoziție o torni ușor peste blatul de biscuiți. Lași cel puțin un deget până la marginea tăvii pentru că la copt va crește compoziția. Dacă mai rămâne compoziție, o poți coace în altă formă.

Introduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru aproximativ 60-70 de minute. Alături pui o tavă cu apă, pentru a coace cheesecake-ul în baie de aburi. Va ieși mai suculent.

După ce cheesecake-ul se rumenește frumos se scoate din cuptor și se lasă la răcit cel puțin 4-5 ore. Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească puțin și ornezi prăjitura.
Mixezi frișca lichidă cu smântâna, o lingură zeamă de lămâie și 2 linguri zahăr pudră și decorezi prăjitura după imaginație.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Napoleon

Postat de Constelatialeu

Tort Napoleon

Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Postat de simona72

Cheesecake cu ciocolata, bezea rosie si coulis de zmeura

Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2019, 23:44
la 21.10.2019, 05:13
la 21.10.2019, 06:40
arata super!
la 21.10.2019, 09:28
la 21.10.2019, 09:40
Delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking