Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
31 Oct 2020 | 1764 vizualizari
Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

De curand, prietenii nostri de la Dulceata Gradinii, niste oameni harnici si care fac totul cu multa implicare, au implinit 4 ani de cand pregatesc minunatii delicioase, din ingrediente naturale, din fel si fel de fructe, legume si plante: siropuri, jeleuri, dulceturi, peltea, zacusca, gogosari in sos si multe alte bunatati. Sa dati un click pe pagina lor, ca sa va convingeti si voi! Am petrecut impreuna aceasta aniversare a lor, cu un cheesecake in care am folosit produse de la ei! Simplu, delicios, pe placul tuturor!

Ingrediente

    • 250 gr biscuiti
    • 100 gr unt
    • 4 linguri sirop de menta

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr crema branza (delaco, almette, hochland)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri sirop de menta
  • 1 lingurita gelatina
  • jeleu de capsuni
  • 3-4 biscuiti oreo
  • 40 gr ciocolata alba + 30 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm. Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar. Il dati la rece cat pregatiti crema.

Crema: Puneti intr-o cana gelatina cu 4 linguri de apa rece si o lasati sa se hidrateze. Mixati mascarponele cu crema de branza, apoi adaugati si frisca. Mixati la viteza mica pana crema devine spumoasa. Incorporati siropul de menta. Topiti gelatina pe baie de aburi, o adaugati in crema si amestecati bine. Scoateti baza de biscuiti din frigider. Puneti aproximativ jumatate din crema, o nivelati. Cu o lingurita puneti jeleu de capsuni bucati, apoi rupeti biscuitii oreo si ii asezati printre jeleu. Deasupra veniti cu restul de crema, o nivelati si dati cheesecake-ul la rece 3-4 ore.

Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Scoateti desertul din frigider dupa ce a stat suficient la rece, indepartati inelul detasabil. Turnati usor glazura de ciocolata alba, apoi il dati iar la rece jumatate de ora (eu l-am lasat doar 10 minute si nu era bine intarita ciocolata cand l-am ornat). Il ornati cu capsuni, biscuiti oreo si ce mai doriti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

"Barquette LU" - Barcute cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra

Postat de comanligia

"Barquette LU" - Barcute cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra

Se incinge cuptorul la 180°c. Se unge forma de barcute cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana se albesc iar apoi se adauga faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere

Postat de ralu_ca

Desert prajitura frageda cu mere

Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2020, 11:42
la 31.10.2020, 13:03
Delicios! La mult ani !
la 31.10.2020, 14:17
la 31.10.2020, 15:03
Nu prea fac cheesecake-uri, dar îmi face cu ochiul jeleul de căpșuni (din cauză de jeleu, nu de căpșuni... ) ...
la 31.10.2020, 15:58
Bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking