Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl in Prajituri
10 Dec 2017 | 3890 vizualizari
Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 100 g biscuiți
  • 50 g unt
  • pentru cremă:
  • 400 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru topping:
  • 2 gutui
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 plic gelatină + 50ml apă

Mod de preparare

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).

Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni compoziția peste blatul de biscuiți și dai tava la cuptor la 170 de grade C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.

După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.

Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie. Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.

Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.

 Înainte de a desface inelul de tort, treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf marmorat cu zmeura

Postat de comanligia

Guguluf marmorat cu zmeura

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o...

Citeste continuarea

Chec pufos simplu

Postat de MotanLaOale

Chec pufos simplu

Se separa ouale. Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 10.12.2017, 21:14
Mmm, ce delicios si aromat o fi!
la 10.12.2017, 21:17
Mulțumesc! Așa este!
la 10.12.2017, 21:19
Foarte buna!
la 10.12.2017, 21:27
la 10.12.2017, 21:33

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking