Ingrediente
- 400 g zahar
- 200 ml apa
- 450 g lapte praf
- 4 lg cu varf de cacao
- 200 g unt gras
- 100 g arahide nesarate
- 50 g nuca
- 50 g merisoare
- 1 pic ulei esential de menta
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp laptele praf si cacaua se cern intr-un bol, se adauga arahidele, nuca taiata in bucati mai mici si merisoarele. Se amesteca bine. Se toarna peste ingredientele uscate 2/3 din sirop si se amesteca bine, apoi se adauga picatura de ulei de menta si restul de sirop. Se omogenizeaza totul bine bine, apoi se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt.
Se da la rece peste noapte, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|