Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final.
Apoi se începe prepararea celor trei rânduri de ciocolată. Mai întâi aceea portocalie. Se spală bine două portocale și li se răzuiește fin coaja. Se storc cele două portocale, iar sucul lor se trece printr-o strecurătoare, pentru a reține eventualii sâmburi.
Se umezesc tăvile semirotunde și se învelesc cu folie alimentară, care se unge cu ulei de alune de pădure (sau cu unt topit).
Se face un sirop legat bine din sucul de portocale cu zahărul și când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. Când untul s-a topit, se adaugă coaja răzuită de portocale, după care se încorporează laptele praf, amestecând întruna, pentru a nu rămâne cocoloașe.
După ce s-a încorporat uniform laptele praf, se toarnă compoziția de ciocolată portocalie, în cele două tăvi pregătite dinainte, așa cum am explicat mai sus.
Se dau cele două tăvi la răcoare, până ce se pregătește ciocolata albă. Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr și vanilie. Când siropul este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. Când untul s-a topit, se încorporează laptele praf și se amestecă întruna, ca să nu rămână cocoloașe. La urmă se adaugă esența de vanilie și apoi compoziția se toarnă în mod egal în cele două tăvi, peste ciocolata cu gust de portocale. Se dau tăvile la răcoare și se trece la prepararea ciocolatei de cacao.
Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. După ce se topește untul, se încorporează amestecul de lapte praf și cacao, cu mare grijă, ca să nu rămână cocoloașe. Când compoziția este omogenă, se adaugă esența de rom și ciocolata se toarnă în tăvi, peste celelalte două, portocalie și albă.
Se dau tăvile cu ciocolată la răcoare, până a doua zi, când se răstoarnă cu grijă pe planșetă și se scoate din folia alimentară. Se porționează ciocolata, după formele tăvilor și se dă la rece, în frigider, într-un vas închis etanș, ca să nu atragă alte mirosuri.