Ingrediente
- 2 ouă M,
- Un praf de sare,
- 5 g praf de copt
- 130 g făină,
- 50 ml ulei,
- 200 ml lapte rece,
- 150 ml apă minerală,
- Gem de caise, după gust,
- 30 g ciocolată albă,
- 40 g ciocolată neagră,
- O linguriță ulei
Mod de preparare
Se bat ouăle cu un praf de sare, într-un castron încăpător, se adaugă praful de copt și făina, în ploaie, amestecând bine, cu un tel. Când începe să se îngroașe compoziția, se adaugă laptele, uleiul și apa minerală, amestecând continuu, pentru a evita cocoloașele.
Se înfierbântă puțin ulei (cam o linguriță) într-o tigaie, se toarnă câte un polonic din compoziție și se pregătesc clătitele,rumenindu-le pe ambele părți.
Se scot pe o farfurie, iar cât sunt calde încă, se pot umple cu ciocolată, ”plimbându-se” câte o pătrățică pe suprafața clătitei, până se topește ciocolata. Altele se pot lăsa la răcit, pentru a se umple cu gem de caise.
La final se topesc ciocolatele rămase, pe baie de abur, pentru a se decora clătitele.
Se obțin 12 clătite mici, dar mai grosuțe.
Porții: 4 (12 clătite)
Timp de pregătire: 8 min
Timp de gătire: 40 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/clatite-cu-gem-de-caise-si-ciocolata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|