Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
19 Noi 2017 | 6436 vizualizari
Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Daca am avut pofta de clatite, am facut la ceas de seara cateva cu sirop de artar in aluat. Foarte bune au iesit!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml sirop de artar
  • 400 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza.

Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina.

Omogenizam din nou compozitia si o diluam cu apa minerala.

La final adaugam si putin ulei de masline.

Uleiul adaugat in compozitie reduce efectul de bule de aer din timpul prepararii clatitelor.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, apoi incindem tigaia unsa cu putin ulei

Cu un polonic turnam din compozitie in tigaia incinsa si inclinam tigaia pentru a se dispune compozitia pe toata suprafata ei.

Lasam clatita sa se rumeneasca pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe cealalta parte.

Procedam la fel pentru fiecare clatita in parte.

Servim clatitele cu gem sau dulceata, calde sau reci, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu sirop de artar in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă rețeta de broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros și sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu cirese (plimbate)

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu cirese (plimbate)

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am...

Citeste continuarea

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de diaconta

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Eu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 19:37
mmm....bune!
la 19.11.2017, 19:42
Te-ai urcat in artar si-ai facut sirop ?
la 19.11.2017, 19:42
Il trimit pe Costel la o portie
la 19.11.2017, 19:48
Foarte bune, clătitele!
la 19.11.2017, 19:49
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking