Ingrediente
- 200 g faina
- 450 ml apa minerala
- un praf de sare
- un pliculet zahar vanilat
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- 2 linguri ulei
- Umplutura:
- 1 banana
- 2 linguri miere
- 2 linguri nuca macinata
- dulceata de fructe de padure
Mod de preparare
Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie.
Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu putin ulei si se pune cate un polonic de compozitie, imbracand bine tigaia. Cand apar bule pe toata suprafata, se dezlipeste usor pe margini cu o spatula si se intoarce si pe partea cealalta.
Se cot clatitele si se acopera cu un capac sau cu o farfurie.
Se umplu dupa plac si se servesc imediat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|