Desert clatite de post

Postat de Oana in Dulciuri
19 Mar 2018 | 6125 vizualizari
Desert clatite de post

Se fac atat de usor si sunt atat de bune!

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 450 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 1 banana
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri nuca macinata
  • dulceata de fructe de padure

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie. 

Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu putin ulei si se pune cate un polonic de compozitie, imbracand bine tigaia. Cand apar bule pe toata suprafata, se dezlipeste usor pe margini cu o spatula si se intoarce si pe partea cealalta. 

Se cot clatitele si se acopera cu un capac sau cu o farfurie.

Se umplu dupa plac si se servesc imediat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pancakes cu mere (de post)

Postat de oanapl

Desert pancakes cu mere (de post)

Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama...

Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Postat de mihaelar63

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2018, 17:16
Te-am urmărit cu mare interes, Oana! Fac și eu clătite, încă de când eram copil, numai că la vremea aceea le umplem cu magiun de casă, făcut de bunicii din partea mamei mele. Să știi că sunt foarte gustoase și umplute cu magiun. Am postat pe facebook și sper că au urmărit cât mai mulți acest "live" de pe bucataras.ro!
la 19.03.2018, 17:44
Foarte bune și îndrăgite de toată lumea!
la 19.03.2018, 17:52
O bunatate!
la 19.03.2018, 18:07
la 19.03.2018, 18:37

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking