Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Postat de CameliaComan in Dulciuri
11 Ian 2019 | 3737 vizualizari
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut asa o pofta incat m-am hotarat sa le fac si eu. Am facut mici modifcari in reteta. Le-am adaugat niste coaja de lamaie, mai putin zahar, am scos bicarbonatul si am pus decat praf de copt. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Le-am servit cu miere, fructe si putin unt.   

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 140 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 g afine
  • miere

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful de copt si amestecam. Incorporam treptat faina si laptele in amestecul de galbenusuri. Amestecam.

Punem albusurile intr-un bol si le mixam pana le transformam intr-o bezea. Incorporam bezeaua in crema de galbenusuri, si amestecam de sus in jos cu ajutorul unei spatule. 

Spalam afinele. Adaugam afinele in compozitie si amestecam usor.

Ungem tigaia cu un servetel imbibat in ulei. Asa am procedat dupa fiecare clatita.

Cu un polonic turnam incet compozitia de clatite pe centrul tigaii. Trebuie lasam aproximativ 2-3 minut la foc mediu pana fac bule la suprafata iar apoi trebuie intoarsa.

Eu le-am servit cu miere, fructe si unt topit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite pufoase cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu dulceata

Postat de CameliaComan

Biscuiti cu dulceata

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute....

Citeste continuarea

Cozonac cu zahar caramelizat

Postat de merisor67

Cozonac cu zahar caramelizat

Pentru inceput, mentionez ca ingredientele folosite trebuie aduse la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de inceperea procedeului de lucru. Intr-un bol, sfaramam drojdia, adaugam 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2019, 17:45
la 11.01.2019, 18:21
la 11.01.2019, 18:43
Arata foartee apetisant
la 11.01.2019, 18:54
Delicioase!
la 11.01.2019, 19:18
Delicioase!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking