Desert cobbler cu nectarine si afine

Postat de Bucataras in Prajituri
14 Iul 2019 | 2617 vizualizari
Desert cobbler cu nectarine si afine

Pentru o masa de pranz in familie, ca intr-o zi de duminica ploioasa ca cea de azi, am pregatit un desert cu fructe de sezon. Buuuun, bun!  Cobbler cu nectarine si afine, adica un fel de tarta cu multe fructe si doar putin aluat pe deasupra. Si o cupa de inghetata pe deasupra, ca rasfatul sa fie total. ;) Despre fructe nu mai zic, puteti sa puneti ce fructe va plac, in orice combinatie doriti. 

Ingrediente

  • 1 kg de fructe (800 g nectarine si 200 g afine, cu aproximatie )
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt aluat:
  • 200 g faina alba
  • 50 g zahar
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • 130 g iaurt (sau lapte batut)

Mod de preparare

Pune cuptorul la incalzit la 180 grade C.

Unge tava cu unt si pune fructele taiate (unde e cazul), stropeste-le cu zeama de lamaie si adauga zahar, amidon si vanilia, apoi amesteca-le. 

Mixeaza ingredientele pentru aluat si toarna-l peste fructe, in tava. Eu am folosit doua tavi de 20/30 cm. 

Pune tavile la cuptor pentru 35-40 min sau pana fructele isi lasa zeama si aluatul e usor auriu. 

Presara zahar pudra si fulgi de migdale si serveste tarta cu o cupa de inghetata. 

Cobblerul cu nectarine si afine e dupa mine un desert nepretentios, dar asa de bun ca nu-ti vine sa te opresti doar dupa o portie. Si cum e plin de fructe si are foarte putin aluat, nu-i bai daca-ti mai pui una...

Hai sa aveti pofta si o zi frumoasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cobbler cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Postat de merisor67

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2019, 16:10
la 14.07.2019, 18:56
Ce desert bun ne-ai adus, bucătărașule!
la 14.07.2019, 18:58
Tare bun
la 14.07.2019, 19:05
Ce deliciu!
la 14.07.2019, 19:43
Cat de fain si de sezon! Deliciu!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking