Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Postat de mirela0911 in Dulciuri
6 Noi 2016 | 24373 vizualizari
Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone

Am preparat aceste cornete cu ajutorul formelor pe care le-am castigat la concursul de Halloween. Sunt super, iar cornetele umplute cu crema de vanilie sunt si mai si! Multumesc, Bucataras! >:D<

Ingrediente

Aluat:

  • 400 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.

Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa creasca in volum jumatate de ora.

Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare. Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat dinspre varf spre baza. Se asaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 linguri de lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 minute sau pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Crema: Intre timp se prepara crema. Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga si amidonul, se amesteca bine apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza si se pune oala pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine o crema consistenta ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra vanilat apoi se incorporeaza cate putin budinca bine racita. 

Cand s-au racit bine cornetele se umplu cu crema de vanilie apoi se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornete cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce, stafide si agrise

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele....

Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2016, 18:28
Cred ca sunt super bune!
la 06.11.2016, 18:32
Delicioase!
la 06.11.2016, 18:38
yummmyyy
la 06.11.2016, 18:39
Le-ai si pus la treaba.
Bravo
la 06.11.2016, 19:23
Ce bune! mi-ai amintit ca trebuie sa mai fac si eu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking