Desert cornuri cu marmelada si nuca

Postat de sufletista in Dulciuri
30 Mar 2017 | 3088 vizualizari
Desert cornuri cu marmelada si nuca

Retete de post economice

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 ml apa calduta
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • coaja de portocala
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g ulei
  • Umplutura
  • 200 g marmelada(de prune am avut eu)
  • 200 g nuca macinata
  • coaja de portocala
  • Uns
  • 50 g apa
  • 2 linguri zahar
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina, amestecam cu coaja de portocala, zaharul si sarea; facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam margarina la temperatura camerei; incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta (depinde de faina, daca este necesara toata cantitatea de apa); la final framantam cu ulei pana ce obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca. 30 min.

Intr-un bol, adaugam marmelada, nuca macinata, coaja de portocala si amestecam bine.

Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei, taiem triunghiuri si, pe partea lata, adaugam cate o lingurita de umplutura, rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu apa pe care am incalzit-o putin ca sa se dizolve zaharul, presaram cu mac.

Dam la cuptorul incalzit, pana ce rumenesc frumos.

Cand inca sunt fierbinti, le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu marmelada si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri cu nuca si marmelada

Postat de LALY

Cornuri cu nuca si marmelada

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2017, 20:21
la 30.03.2017, 20:40
Sunt foarte bune!
la 30.03.2017, 20:49
buna
la 30.03.2017, 20:55
Le prefer
la 30.03.2017, 21:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking