Desert cornuri cu nutella si nuci

Postat de mirela0911 in Dulciuri
2 Feb 2020 | 3805 vizualizari
Desert cornuri cu nutella si nuci

Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si in plus m-au ajutat la pachetelul pentru scoala.

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdia proaspata
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • cca 500 ml lapte
  • nutella
  • nuca taiata grosier
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.

Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si 50 g unt. Se amesteca bine pana se topesc toate, iar laptele sa nu fie foarte fierbinte. Se toarna si acesta peste faina din bol si se amesteca. 

Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca cumva mai este nevoie de lapte, se mai adauga dar sa fie caldut. Spre final se pune si restul de unt taiat cubulete si se continua framantatul pana se omogenizeaza aluatul si nu se mai lipeste de maini.

Se pune in bol si se lasa sa dosepasca pana isi dubleaza volumul.

Se unge masa de lucru cu putin ulei. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde in forma rotunda apoi se imparte in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi, la baza acestuia, se pune cate o lingurita de nutella si nuca taiat grosier. Se ruleaza cat mai strans, se indoaie usor si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare corn cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu nutella si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cinnamon Rolls

Postat de vio_dreams

Cinnamon Rolls

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu...

Citeste continuarea

Melci cu nuca si cacao

Postat de Sim0naWorld

Melci cu nuca si cacao

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat oul cu laptele caldut, zaharul si esenta de vanilie. Separat am amestecat faina cernuta cu drojdia. Peste faina am pus compozitia de lapte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2020, 17:20
Arată foarte bine, iar umplutura este absolut delicioasă!
la 02.02.2020, 17:30
la 02.02.2020, 17:34
UN cornulet si doua cafelute va rog !!! Pardon , invers )
la 02.02.2020, 17:56
Bune!
la 02.02.2020, 18:26
Aduc eu cafea, dai un corn....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking