Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
24 Noi 2015 | 52945 vizualizari
Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

De mult timp vreau eu sa fac aceasta reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao,dar abia acum le-a venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt niste cornuri de post grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para o reteta de cornuri putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca merita!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Aluat:

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • gem mai tare
  • rahat
  • nuca

Sirop:

  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Preparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.


Aluat: Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, intr-unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaua, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila de aluat maro, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam apoi o bila de aluat alba, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem (sau rahat sau orice alta umplutura doriti) si le rulam spre interior, spre varf

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute  (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.

Le trecem calde, prin siropul rece si le presaram cu nuca de cocos.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

Un gust tare bun pentru un desert de post il gasiti si in aceste Cornulete fragede de post, iar daca nu vreti nici cornuri, nici cornulete, poate va place o Negresa de post, spornica si ieftina

De niste Bilute de cacao ce ziceti?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (55)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Fursecuri "Aura"

Postat de robert_badica

Fursecuri "Aura"

Cerni faina intr-un bol incapator, adaugi uleiul , ouale si omogenizezi. Apoi pui zaharul, coaja de portocala si amoniacul stins. Amesteci. Tapetezi o tava cu foaie de copt (ori faina si ulei), si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2015, 20:47
Postul e o stare minunată, iar dacă în acestă stare te poţi bucura şi de cele gătite cu drag, cu atât mai mult simţi binecuvântarea. Cornurile sunt îmbietoare, mult prea îmbietoare pentru o zi de post.
la 24.11.2015, 20:52
Cat de bine arata, Rocsanelu' drag!
la 24.11.2015, 20:53
Ce bunătăți ne -ai aduuuus!
la 24.11.2015, 20:54
bune bune
la 24.11.2015, 20:55
Arata grozav de bine...deliciu!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking