Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
24 Noi 2015 | 53085 vizualizari
Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

De mult timp vreau eu sa fac aceasta reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao,dar abia acum le-a venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt niste cornuri de post grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para o reteta de cornuri putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca merita!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Aluat:

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • gem mai tare
  • rahat
  • nuca

Sirop:

  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

In plus:

  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

Preparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.


Aluat: Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, intr-unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaua, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila de aluat maro, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam apoi o bila de aluat alba, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem (sau rahat sau orice alta umplutura doriti) si le rulam spre interior, spre varf

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute  (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.

Le trecem calde, prin siropul rece si le presaram cu nuca de cocos.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

Un gust tare bun pentru un desert de post il gasiti si in aceste Cornulete fragede de post, iar daca nu vreti nici cornuri, nici cornulete, poate va place o Negresa de post, spornica si ieftina

De niste Bilute de cacao ce ziceti?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (55)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Postat de Moni_alex

Pasca traditionala cu branza dulce si stafide

Intr-un lighean mare punem faina cernuta, facem in mijlocul fainii o gaura si adaugam drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, apa calduta, laptele caldut si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2015, 20:47
Postul e o stare minunată, iar dacă în acestă stare te poţi bucura şi de cele gătite cu drag, cu atât mai mult simţi binecuvântarea. Cornurile sunt îmbietoare, mult prea îmbietoare pentru o zi de post.
la 24.11.2015, 20:52
Cat de bine arata, Rocsanelu' drag!
la 24.11.2015, 20:53
Ce bunătăți ne -ai aduuuus!
la 24.11.2015, 20:54
bune bune
la 24.11.2015, 20:55
Arata grozav de bine...deliciu!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking