Desert cornuri pufoase cu fineti

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
6 Noi 2018 | 12898 vizualizari
Desert cornuri pufoase cu fineti

Delicioase si ideale pentru pachetel la scoala.

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • fineti

Mod de preparare

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

       Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul, mai intai in patru, apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingurita de fineti pe fiecare triunghi rezultat. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora.

       Dupa ce au crescut, batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc. Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna dulce, cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Lasagna dulce, cu branza si visine

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le...

Citeste continuarea

Desert cozonacul bunicii

Postat de mirela0911

Desert cozonacul bunicii

Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2018, 13:02
Roxana fugi de aici cu astea sau arunca cateva pana la mine. Tare faine sunt
la 06.11.2018, 13:03
cu mare drag Anca
la 06.11.2018, 13:04
Delicioase!
la 06.11.2018, 13:21
Rodi
la 06.11.2018, 13:26
Ce pufoase sunt! Bravo, Roxana!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking