Desert cozonac cu nutella si rahat

Postat de mirela0911 in Dulciuri
24 Mai 2020 | 5487 vizualizari
Desert cozonac cu nutella si rahat

Cu putina intarziere va aduc cozonacul preparat de Paste, dar cum se apropie Rusaliile, e o ocazie numai buna pentru a-l pregati, eu cu siguranta il voi face din nou pentru ca a fost super bun. :X Doar vazand pozele si mi s-a facut pofta de cozonac. :)))  "Aluaturi de casa"

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Pt umplutura:

Mod de preparare

Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca.

Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

In bolul mixerului se pune faina cernuta si sarea. Se toarna maiaua crescuta, galbenusurile batute si se porneste mixerul la viteza mica. Se toarna cate putin din laptele caldut in timp ce se amesteca aluatul. Se mareste viteza si se toarna uleiul putin cate putin pana devine un aluat moale. Se mixeaza timp de 10 minute pana devine un aluat moale, nelipicios si fin. Se opreste mixerul si se lasa aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: se taie rahatul in cubulete mici si sa fie cat mai colorat.

Nuca macinata impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc mic si se lasa 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si stafidele. Se lasa la racit. Cele 2 albusuri se bat bine cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza in crema de nuca bine racita.

Se imparte aluatul in patru parti egale, doua pentru nutella si doua pentru nuca.

Se unge masa cu putin ulei. Se intinde o bucata de aluat in forma dreptunghiulara, cu ajutorul mainilor. Se unge cu nutella si se asaza rahatul din loc in loc. Se procedeaza la fel si cu a doua parte apoi se rasucesc intre ele, cele doua suluri formate. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza si cu restul aluatului, doar ca se unge cu nuca si stafide. Se pune in tava si se lasa inca o jumatate de ora sa dospeasca, la loc caldut.

Oul se bate cu laptele si se ung cozonacii cu acest amesteca. Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana este facut si frumos rumenit deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nutella si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de ctlina

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si fructe

Postat de sufletista

Desert cozonac cu nutella si fructe

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, o lingurita zahar, acoperim cu un prosop si lasam cca. 10 minute, pana ce apar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 18:01
Ce fain e!
la 24.05.2020, 18:11
Super
la 24.05.2020, 18:17
Chiar mi-e pofta de cozonac! Arata bine si sigur e foarte gustos!
la 24.05.2020, 18:31
la 24.05.2020, 18:48

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking