Desert cremsnit Duo

Postat de merisor67 in Prajituri
17 Ian 2019 | 5601 vizualizari
Desert cremsnit Duo

De obicei îmi prepar singură foile de cremșnit, dar de data aceasta, din lipsă de timp, am apelat la cele din comerț și am încropit un delicios Cremșnit rapid cu creme în două culori. Am preparat o cremă clasică din gălbenușuri de ouă, lapte și amidon și am adăugat ciocolată albă și neagră și tare bune au ieșit.    

Ingrediente

  • 1 pachet cu foi pentru cremșnit( 3 foi)
  • Pentru creme:
  • 6 gălbenușuri de ouă
  • 2 l lapte
  • 200 g amidon
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • zahăr pudră vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

Mai întâi pregătim cremele.

Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.

Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.

Omogenizăm bine compoziția.

Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin peste compoziția de gălbenușuri cu amidon, amestecând intens.

Când se diluează bine compoziția o turnăm peste laptele de pe foc, amestecând intens pentru omogenizare.

Fierbem crema de gălbenușuri cu amidon până se îngroașă ca o budincă, amestecând continuu în ea.

O împărțim apoi în două părți egale.

Încorporăm rapid, în prima parte,  ciocolata neagră ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de rom.

În a doua parte încorporăm ciocolata albă ruptă în bucăți și 2 lingurițe de esență de lămâie.

Amestecăm bine în cremele fierbinți până când ciocolatele se topesc și cremele se omogenizează.

Le acoperim cu folie alimentară, pentru a nu prinde crustă și le lăsăm să se răcească.

Întindem cremele răcite între foile de cremșnit și dăm deliciosul Cremșnit rapid cu creme în două culori la rece, acoperit și ușor presat.

Îl lăsăm câteva ore, până când foile sunt bine hidratate și se poate porționa.

Îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat și îl servim cu mare poftă, alături de un ceai bun, o cafea, sau chiar simplu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit Duo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Se freaca ouale intregi cu zaharul,apoi se adauga apa de flori de portocal,untul topit,faina,praful de copt si bicarbonatul si se amesteca toate bine.Se pune din aceasta compozitie cate putin in...

Citeste continuarea

Cookie Monster Cupcakes

Postat de simonacallas

Cookie Monster Cupcakes

Preparare brioşe: Am pornit cuptorul să se încingă la maximum. Am cernut împreună făina, cacaoa, praful de copt şi bicarbonatul. Am mixat ouăle cu zahărul spumă, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2019, 19:27
la 17.01.2019, 20:02
bun bun
la 17.01.2019, 20:06
Un cremșnit foarte bun, chiar dacă foile sunt din comerț. Am mai folosit și eu și mi-au plăcut...!
la 17.01.2019, 20:24
Mulțumesc, Rodica! Folosesc și eu când am de făcut multe și nu mai am timp.
la 17.01.2019, 20:25
Motan Vasimur

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking