Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure

Postat de Toamna07 in Dulciuri
31 Mai 2013 | 4421 vizualizari
Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure

Un desert inghetat si cremos este ideal pentru zilele calduroase! Ca idee,am pornit de la inghetata persana a lui Chef Ramsay,care este un adevarat deliciu,in care am adaugat fructe de padure si cateva bezele sfaramate.

Ingrediente

  • 500 ml de lapte gras
  • 500 ml de smantana lichida grasa
  • 10 galbenusuri
  • 130 g de zahar tos
  • esenta de vanilie de buna calitate(dupa gust)
  • 5-6 bezele
  • fructe de padure (300g)

Mod de preparare

Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa.
Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.
Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.

Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.
Daca NU avem masina de inghetata,bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori,la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.
Inghetata trebuie sa fie cremoasa.
Dupa ultima amestecare,punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin.Dam la congelator,din nou(3-4 ore).
Pastram cateva fructe pentru decor.

Este absolut mortala!:)

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu inghetata de vanilie,bezele si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Tigru

Postat de ctlina

Prajitura Tigru

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir

Postat de susu

Cozonac trandafir

Facem o maia din drojdie, putin zahar, faina si lapte caldut si lasam acoperit sa dospeasca. Toate ingredientele mai putin laptele trebuie scoase de la frigider inca de seara. Cernem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 16:33
Prima sosita ,prima servita cu o portie mai mare din bunaciunea de inghetata !
la 31.05.2013, 16:42
buna rau
la 31.05.2013, 16:52
foarte buna, vreau si eu!
la 31.05.2013, 17:12
la 31.05.2013, 17:24
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking