Desert fluturasi si inimioare cu gem

Postat de oanapl in Prajituri
16 Mai 2017 | 2765 vizualizari
Desert fluturasi si inimioare cu gem

reteta pentru picnic Va invit sa incercati o reteta pe care am pregatit-o cu ceva timp in urma si care cred ca le va placea atat celor mici cat si celor mari.

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zahar
  •  sare
  • 11 g drojdie uscata sau 42 g de drojdie proaspata
  • 400 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 borcan 800 g gem de prune
  • 20 g zahar pudra

Mod de preparare

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt.

Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul nu va creste bine.

Dupa asta, mai framanti putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare. Apoi il pui inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida, pune bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.

Acoperi cu capac sau prosop si lasi asa 30 minute. Framanti aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasi sa se odihneasca 10 minute. 

Dupa ce l-ai framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il tai in 16 bucatele mici, pe care le formezi bile. Le lasi 10 minute la odihnit, apoi le intinzi cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.

Ungi fiecare cerc de aluat cu gem de prune, rulezi aluatul, indoi ruloul cu marginile in mijloc. Tai pe lungime, lasand cam 1 cm pana la margine - vedeti poza, apoi desfaci pe lateral, marginile ruloului taiat, rezultand inima.

Pentru a face un fluture, repeti pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoi simplu ruloul - aduci ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza. Intorci si tai ruloul pe mijloc din ambele parti - lasand un cm pe mijloc netaiat. Desfaci marginile incet si ai obtinut un "Fluture".

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C si lasi 25-30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fluturasi si inimioare cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe Goji

Postat de simona72

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe Goji

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe Goji Fructele goji se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de portocale. Biscuitii se zdrobesc,eu am folosit robotul de bucatarie, dar sa va ramana...

Citeste continuarea

Deliciu cu capsuni

Postat de Creatsa

Deliciu cu capsuni

 Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2017, 18:26
Vreau si eu vreo 10 fluturasi, sa-i simt in stomac ca la 20 de ani....
la 16.05.2017, 18:38
Fluturași deliciosi!
la 16.05.2017, 19:35
Mmm, vreau si eu doi fluturasi deliciosi!
la 16.05.2017, 19:56
la 16.05.2017, 19:56
Ce mult imi plac!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking