Desert foi cu miere, cacao si crema caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
18 Mar 2021 | 12429 vizualizari
Desert foi cu miere, cacao si crema caramel

Am combinat foile de la tortul Spartak cu o crema caramel cu mascarpone. Nu va pot descrie cum a iesit! Trebuie sa o incercati! Nu veti regreta!

Ingrediente

Foi:

  • 3 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri miere
  • 120 gr unt
  • 60 gr cacao
  • 450 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 si 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 240 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 250 gr Mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 600 ml lapte

Decor:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru foi am amestecat ouale cu sarea, zaharul, mierea, cacaua si untul bucatele. Am pus amestecul pe foc pana s-au topit untul, zaharul si mierea. Am luat vasul de pe foc si am adaugat treptat faina amestecata cu bicarbonatul.

Am lasat aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi am copt 5 foi (25/35). Am intins foile cat mai subtiri direct pe hartia de copt.

Pentru crema am caramelizat zaharul, am adaugat treptat 200 gr unt la temperatura camerei, apoi 500 ml lapte caldut. Separat am amestecat amidonul cu 100 ml lapte si l-am adaugat peste restul ingredientelor. Am lasat crema sa fiarba pana s-a ingrosat, am luat vasul de pe foc si am adaugat restul de 200 gr unt.

Dupa ce crema s-a racit complet am amestecat-o cu 200 ml smantana pentru frisca batuta cu 250 gr mascarpone. Am pus crema intre cele 5 foi si un strat subtire pe ultima foaie, apoi am ornat cu ciocolata topita.

Prajitura se taie dupa o noapte la rece, dupa ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu miere, cacao si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de panacris

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 18.03.2021, 23:03
la 18.03.2021, 23:26
Precis mi-ar place !!!
la 19.03.2021, 08:54
Super!
la 19.03.2021, 16:57
Tare buna!
la 19.03.2021, 19:00
Mmm, ce nebunie!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking