Desert fructe macerate in mirodenii si apa de trandafiri

Postat de Satisfyyourcravings in Dulciuri
21 Iul 2018 | 2305 vizualizari
Desert fructe macerate in mirodenii si apa de trandafiri

Fructele se pot inlocui in functie de sezon si preferinte.

Ingrediente

  • 25 grame zahar
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 bucati pastai de cardamom
  • putina nucsoara
  • 1 lingurita petale de hibiscus/ trandafir
  • 125 grame zmeura proaspata
  • 125 grame mure
  • 125 grame afine
  • 125 grame cirese
  • cateva frunze de menta proaspata
  • Pentru iaurt:
  • coaja de la 1/2 portocala
  • coaja de la 1/2 lime
  • 1 lingura miere
  • 150 ml iaurt grecesc

Mod de preparare

Se adauga zaharul, impreuna cu 100 ml apa rece, apa de trandafiri, scortisoara, cardamomul usor zdrobit, hibiscus/ petale trandafir si nucsoara intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand zaharul s-a dizolvat complet si devine un sirop lejer. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. 

Intre timp, se amesteca iaurtul cu mierea, coaja de portocala si cea de lime. Se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. 

Se amesteca toate fructele cu siropul obtinul anterior si se lasa la macerat 1 ora la frigider. 

Se aduc la temperatura camerei cu cel putin 30 de minute inainte de a fi servite, amestecandu-le cu frunzele de menta. 

Se aseaza cu o spumiera peste iaurt, se stropesc cu 1 lingurita din sirop si se servesc imediat presarate cu petale de hibiscus/ trandafir. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fructe macerate in mirodenii si apa de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert poale-n brau

Postat de ancutsa

Desert poale-n brau

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina...

Citeste continuarea

Trigoane cu gem de caise

Postat de merisor67

Trigoane cu gem de caise

Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2018, 17:32
Ce gust minunat trebuie sa aiba!
la 21.07.2018, 18:18
Ce fain arată...!
la 21.07.2018, 19:15
la 21.07.2018, 19:22
la 21.07.2018, 19:36
Minunat!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking