Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Postat de autodiag in Dulciuri
23 Mar 2018 | 2349 vizualizari
Desert fursecuri cu gem de caise si rahat

Ingrediente

  • 100 g unt rece
  • 25 g untura
  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de coaja de portocala (data pe razatoare si tinuta in zahar la frigider)
  • 250 g faina
  • 2 bucati de rahat
  • 2 linguri gem de piersici
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea fursecurilor.

Se intinde aluatul cu un sucitor pe masa de lucru si cu ajutorul unei forme pentru coltunasi se taie cercuri. Se pune cate un cerc de aluat pe partea unde se formeaza coltunasii si in mijlocul sau se pune o bucatica de rahat sau o lingurita de gem de piersici. Se inchide forma pentru a obtine fursecul, apoi acesta se scoate din forma si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se continua astfel pana cand se termina tot aluatul. Se coc fursecurile si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de caise si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Strudel cu mere si stafide cu aluat de foietaj

Postat de reisnaor_2006

Strudel cu mere si stafide cu aluat de foietaj

        Am lasat aluatul sa se dezghete si am pregatit merele. Le-am spalat,le-am taiat cubulete marunte si le-am pus la calit cu 5 linguri de zahar.Am adaugat...

Citeste continuarea

Desert Bounty cupcakes

Postat de rocsi_1612

Desert Bounty cupcakes

Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 18:05
la 23.03.2018, 19:39
Yummy, ce bune!
la 23.03.2018, 20:08
Bine arata!
la 23.03.2018, 20:40
Foarte bune!
la 23.03.2018, 21:43

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking