Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
10 Ian 2022 | 3333 vizualizari
Desert fursecuri cu portocale si migdale

Am pregatit pentru Craciun aceste fursecuri aromate si fragede! Am mancat din ele, cred ca cele mai multe, pentru ca adoooor fursecurile! Cat de curand am in plan sa le fac iarasi, sa imi pun in cutii si sa servesc de cate ori am pofta! Au iesit aromate, exact asa cum imi doream!

Ingrediente

  • 150 gr iaurt
  • 4 linguri untura
  • 1 ou mare (sau 2 mai mici)
  • 100 gr indulcitor pudra 1:2 (sau 150-200 gr zahar pudra)
  • 200 gr faina de migdale
  • 250 -270 gr faina alba
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf de lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • sare
  • 200 gr ciocolata 50% cacao cu indulcitor
  • 50 ml lapte
  • bombonele

Mod de preparare

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un bol cerneti faina de migdale, faina alba, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si adaugati din ingredientele uscate. Mixati cat puteti, apoi amestecati cu o paleta de silicon. Va rezulta un aluat usor lipicios. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 2 ore. Dupa acest timp, scoateti aluatul de la frigider (sau puteti scoate doar o bucata). Rupeti bucatele, le dati forma de potcoava sau bastonase. Le asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se raceasca in tava. Ciocolata rupa bucatele, o puneti intr-un bol de inox cu laptele, o topiti pe baie de aburi, amestecand continuu. Treceti fursecurile reci, doar la capete, prin ciocolata topita si le asezati in tava, pe hartie de copt. Presarati bombonele si le lasati pana ciocolata este bine uscata. Le pastrati in cutii metalice cu capac, la loc racoros. Din aceasta cantitate, mi-au iesit aproximativ 3 tavi mari cu fursecuri. Sa le serviti cu pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu portocale si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nutellotti

Postat de caroline

Nutellotti

Nutella va trebui sa fie la temperatura camerei. Daca preparati acesti biscuiti iarna,cand crema de ciocolata este mai dura,este suficient sa o topiti putin in cuptorul cu microunde.Daca insa este...

Citeste continuarea

Gogosi cu lingura

Postat de gurita_ta2005

Gogosi cu lingura

Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2022, 19:25
Bune!
la 10.01.2022, 19:44
Drăguțe...!
la 10.01.2022, 20:42
la 10.01.2022, 20:45
Delicioase!
la 10.01.2022, 21:12
Ce bine arată! Sigur sunt delicioase.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking