Desert fursecuri fragede cu gem de fructe

Postat de Ina in Dulciuri
25 Dec 2018 | 3252 vizualizari
Desert fursecuri fragede cu gem de fructe

Am pornit de la a face fursecurile marocane ale Jamilei, dar pentru ca-mi notasem pe aceeasi foaie de hartie 3 retete diferite, le-am incurcat si am facut alta compozitie, cu ingrediente de la fursecuri cu unt.  Nimic nu mi s-a parut ciudat, pana cand le-am modelat si pus in tavi si mi-am amintit ca n-am pus praf de copt desi parca citisem ca reteta e cu praf de copt... M-am uitat inca o data pe hartie si am vazut incurcatura, dar le-am lasat asa, era prea tarziu sa mai modific ceva. Cu toate acestea,  fursecurile au iesit foarte gustoase, fragede si dragalase. Va invit sa le probati! 

Ingrediente

  • 440 g faina
  • 220 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta migdale

Pentru finisare:

  • un albus de ou
  • alune de padure maruntite
  • gem de capsuni
  • gem de caise

Mod de preparare

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.

Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare.

Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios.

Din aluatul obtinut formam bile de marimea unei nuci pe care le trecem prin albus de ou batut si apoi prin alune maruntite.

Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul degetelor ( eu am folosit un maner rotund de cutit, pentru ca am unghiile mari si gauream aluatul :))) ) formam o adancitura in mijloc. 

Dam tava la cuptor pentru cca 10 minute sau pana ce fursecurile devin aurii.

Scoatem fursecurile din cuptor si umplem golul din centru cu gem de fructe ( apentru diversitate, am folosit de caise si capsuni ) 

Am presarat peste gem fulgi de cocos.

 

Sunt delicioase! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu gem de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Tiramisu la pahar

Postat de ela

Desert Tiramisu la pahar

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste...

Citeste continuarea

Prajitura cu cirese (plimbate)

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu cirese (plimbate)

Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2018, 18:23
Hi,hi,hi.....sunt si eu patita, faceam 3 feluri de prajituri, facusem blaturile si le-am incurcat de nici Sf Petru nu le-a mai descurcat...dar au fost tare gustoase si asa incurcate...pana la urma doar eu stiam cat de incurcate sunt...
la 25.12.2018, 18:24
Costel cica s-o numesc " incurcata", dar intra lumea la banuieli si n-o probeaza )
la 25.12.2018, 18:25
Cica-s bune rau
la 25.12.2018, 18:28
Eu servesc si din astea incurcate, de obicei astea ies cele mai bune!
la 25.12.2018, 18:30
Mireluso, alea originale cred ca ieseau mai pufoase, moi, dar astea sunt usor crocante si se sfarama in gura sunt bune rau

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking