Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina in Dulciuri
16 Dec 2018 | 6978 vizualizari
Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Dupa ce noua mea "jucarie" a fost testata pe paine si cornuri de post, azi a venit randul retetei de fursecuri spritate inspirate de pe blogul Jamilei.  Destul de usor de realizat, fragede, aromate si foarte aspectuoase. 

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 500 g unt moale (eu am combinat unt cu osanza de porc)
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie (eu am folosit doar esenta)
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • ciocolata pentru gatit ( ciocolata menaj )
  • praf de nuca de cocos
  • ornamente din zahar, de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.

Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. 

Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand progresiv viteza mixerului .

Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine un aluat moale, usor lipicios. 

Cu aluatul obtinut umplem spritul pentru fursecuri si spritam diverse forme pe care le vom coace in cuptor, pe hartie de copt, cca 15 minute la 175 grade.

Topim ciocolata menaj la microunde sau pe flacara. La nevoie adaugam o lingura de frisca lichida. 

Inmuiem fursecurile pe jumatate in ciocolata topita, le asezam pe un gratar si presaram imediat nuca de cocos sau alte ornamente decor.

Lasam pe gratar pana se usuca glazura de ciocolata.

Pastram fursecurile in cutii inchise ermetic.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate, fragede si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Postat de privatelaura

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de...

Citeste continuarea

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

Postat de Meea

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

           Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă.           Lăsăm apoi siropul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 19:04
la 16.12.2018, 19:06
Wow! Arata minunat!
la 16.12.2018, 19:10
multumesc!
la 16.12.2018, 19:11
Daca nu puneam poze pe FB, nici reteta n-o scriam ) E bine sa te impinga altii de la spate
la 16.12.2018, 19:13

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking