Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

Postat de mirela0911 in Prajituri
27 Dec 2020 | 1893 vizualizari
Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

Am vrut sa pregatim fursecuri pentru Mos Craciun si am cautat tot felul de retete. Ne-am oprit la acestea, stampilate cu model specific si umplute cu o crema de biscuiti Speculatius, foarte buna! Am pornit de la reteta Violetei de pe caietulcuretete si am ajuns la aceste fursecuri umplute. "Retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 400 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema de biscuiti Speculatius

Mod de preparare

Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine pana se ontine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru o ora. 

Se scoate de la frigider si se taie in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa infainata, cu o grosime de 2-3 mm. Se decupeaza fursecurile cu ajutorul setului pentru stampilat si se transfera apoi pe tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 13-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Se scot din cuptor si asa caldute se umplu cu crema de biscuiti. Se pot pudra cu zahar pudra. 

Se pastreaza pentru mai mult timp in cutie metalica.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu gem

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu gem

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....

Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra

Postat de merisor67

Desert prajitura marmorata cu ciocolata alba si neagra

Pentru blatul marmorat, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, ca la orice blat de pandișpan. Mixăm albușurile spumă presărate cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2020, 17:23
Am și eu ștampile de câțiva ani, dar nu le-am folosit pentru că știu că aluatul crește aiurea și nu se mai distinge nimic din ștampilă...
la 27.12.2020, 18:17
bune fursecurile!
la 27.12.2020, 18:46
la 27.12.2020, 19:01
Foarte faine! Unde ati gasit crema de-asta, ca vrem si noi
la 27.12.2020, 19:21
bune, bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking