Desert gogosi pufoase, de post

Postat de RODIMUR in Dulciuri
26 Feb 2018 | 7292 vizualizari
Desert gogosi pufoase, de post

Și în post sunt bune dulciurile, gogoșile, în special, pentru că nu diferă prea mult de cele de frupt. Eu chiar le prefer pe cele de post, pentru că neavând ouă, sunt foarte moi și pufoase... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 22 gogoși pufoase de post.

Ingrediente

  • Pentru gogoși:
  • 500 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • apă caldă
  • făină albă pentru modelat gogoșile
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit gogoșile
  • Pentru decor:
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

Într-un vas pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în adâncitura formată în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă apă caldă, puțin câte puțin, până se dizolvă zahărul și drojdia, după care se încorporează făina, încetul cu încetul, adăugând mereu apă caldă, câte puțin, în așa fel încât aluatul rezultat să fie moale și elastic. Se încorporează pe rând cele 3 linguri de ulei și se frământă aluatul până ce devine nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, până ce-și dublează volumul.

Când aluatul a crescut, se pune pe planșeta presărată cu făină albă, se mai frământă puțin pentru a elibera aerul și pentru a-l face mai ferm, după care se împarte în două bucăți.

Din fiecare bucată de aluat se întinde o foaie groasă de 1-1,5 cm și se taie rondele, cu o formă specială.

Se prăjesc gogoșile la foc mic, în uleiul încins în prealabil, rumenindu-le frumos pe ambele fețe.

După ce s-au rumenit, gogoșile se iau cu o paletă, se lasă 1-2 minute pe hârtie absorbantă pentru a lăsa uleiul în exces, după care se presară cu zahăr pudră amestecat cu vanilie.

Sunt foarte bune, mai ales calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

Postat de panacris

Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

Ouăle se mixează cu unnpraf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Apoi se adaugă uleiul, laptele șia moniacul stins, rând pe rând. Făina se adaugă...

Citeste continuarea

Budinca de gris cu lapte si afine

Postat de Oana

Budinca de gris cu lapte si afine

Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot Adaugati grisul in ploaie si amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2018, 13:25
la 26.02.2018, 13:34
la 26.02.2018, 13:38
Ce bune !!!!
la 26.02.2018, 13:50
la 26.02.2018, 13:51
Bune pufoasele!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking