Desert gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata

Postat de CofetariiBucatari in Dulciuri
4 Feb 2018 | 2607 vizualizari
Desert gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata

Sunt foarte bune. Au o crema de ciocolata foarte delicioasa si sunt foarte pufoase. Va invit cu mare drag sa incercati reteta!!!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 250 ml lapte cald
  • 50 gr margarina topita
  • 25 gr drojdie
  • 100 ml ulei
  • 50 gr zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana
  • 200 gr ciocolata amaruie si cu lapte

Mod de preparare

Aluat: Pregatim mai intai maiaua. Amestecam intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, putina faina si lapte cat sa obtinem o crema omogena, pe care o lasam la crescut 10 minute. Dupa aceea, amestecam faina cu maiaua, margarina topita, laptele, sarea, zaharul si esenta de vanilie. Framantam aluatul si la nevoie adaugam putin ulei, apoi il lasam sa creasca 30 de minute. Dupa il intindem bine si formam cu o cana gogosile, pe care le prajim intr-o fandela cu ulei.

Crema de ciocolata: Incalzim bine smantana cat sa ne arda la deget, apoi adaugam ciocolata peste ea si amestecam totul pana se topeste si devine o crema omogena, dar nu trebuie sa fiarba. Punem crema la frigider pentru a se intarii. Apoi o folosim.

Asamblarea gogosilor: Vom umple fiecare gogoasa cu cate putina crema, apoi le vom pudra cu zahar pudra si sunt numai bune pentru servit!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de sufletista

Prajitura cu foi si gem de prune

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...

Citeste continuarea

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Postat de CameliaComan

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Intr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam  cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2018, 10:15
Foarte bune, cu ciocolată...!
la 04.02.2018, 11:25
Ce bune ar fi acum
la 04.02.2018, 12:22
Ciocolatoase
la 04.02.2018, 12:29
minunate!
la 04.02.2018, 14:42

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking