Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata

Postat de momo121 in Prajituri
23 Feb 2018 | 2354 vizualizari
Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata

Ingrediente

  • 25 g unt/ margarina
  • 200 ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o mana de visine din visinata sau din compot
  • o mana de miez de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudra

Mod de preparare

 Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste, turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare,  omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.
        Compozitia rezultata o turnam intr-o forma de guguluf pe care o ungem cu putin ulei si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
        La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2018, 16:56
la 23.02.2018, 16:57
la 23.02.2018, 17:30
Asta-i Gugu turmentat...
la 23.02.2018, 17:46
Buna combinatie!
la 23.02.2018, 19:33
As gusta si eu din el, daca mai ai!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking