Desert Lamington cu merisoare si cocos

Postat de katty in Prajituri
26 Dec 2020 | 2260 vizualizari
Desert Lamington cu merisoare si cocos

Retete festive de iarna  Imi doream o prajitura ,,tavalita,,, , una mai moderna cu gust dulce acrisor..Si cum in fiecare vara imi pun la congelator merisoare m-am gandit ca e momentul potrivit sa le folosesc.A iesit o prajitura  minunata.

Ingrediente

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 5 gr praf de copt
    • 150 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 1 plic budinca cocos
    • 400 ml lapte cocos
    • 200 ml lapte vaca pasteurizat
    • 3 linguri zahar
    • 20 gr unt
    Glazura:
    • 250 gr ciocolata alba
    • 150 gr frisca lichida
    • 100 ml lapte
    • nuca cocos macinata fin

Mod de preparare

Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt. Dam tava  la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam prajitura sa se racoreasca, o desprindem de pe hartia de copt si o lasam la racit.Taiem prajitura racita in doua jumatati pe verticala.Pregatim crema. Punem intr-o craticioara praful de budinca, zaharul si turnam incet laptele amestecand continuu. Adaugam laptele de cocos si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul amestecand energic si lasam crema la racit. Intindem crema peste o parte de blat si acoperim cu cealalta.Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Taiem prajitura racita in dreptunghiuri de marime potrivita.Mie mi-au iesit 20 de bucati.

 

Pregatim glazura.

Punem intr-o craticioara frisca, laptele si ciocolata alba. O punem la foc si o lasam pana lichidul se infierbanta, dar nu clocoteste. Dam jos si amestecam pana ciocolata se topeste.

Tavalim fiecare dreptunghi prin glazura racorita, apoi prin nuca de cocos.

Punem prajiturile pe un gratar si le dam la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lamington cu merisoare si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura marmorata cu branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Prajitura marmorata cu branza

Pentru inceput am pregatit compozitia de branza. Am amestecat branza cu zaharul pudra, am adaugat galbenusurile, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine si am adaugat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2020, 17:46
la 26.12.2020, 17:47
Interesanta varianta! Sigur sunt tare bune!
la 26.12.2020, 17:57
buna ideea cu merisoare
la 26.12.2020, 18:22
Ce bună este!
la 26.12.2020, 18:26

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking