Desert langosi de post cu gem si nuci

Postat de merisor67 in Dulciuri
12 Dec 2018 | 7568 vizualizari
Desert langosi de post cu gem si nuci

Rumeni și gustoși, acești langoși de post cu gem de prune și nuci, te îmbie cu mirosul lor și te fac să visezi la copilărie. Cu ceva vreme în urmă adoram langoșii, pentru că era un butic de unde-i procuram, fix la poarta întreprinderii unde lucram. Ne înnebunea mirosul lor și nu ne puteam abține să nu servim 2-3 în pauza de masă. Ulterior am început să mi-i prepar singură cu ingrediente naturale. Și îmi place să jonglez cu umpluturile, dar azi vă prezint rețeta mea de langoși cu gem de prune și nuci, aromatizați cu multă scorțișoară.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 ml apă
  • 750 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • Pentru umplutură:
  • 200 g gem de prune
  • 75 g nucă măcinată
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • În plus:
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră cu scorțișoară

Mod de preparare

Preparare aluat.

Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la crescut maxim 10 minute.

Adăugăm apoi maiaua crescută peste făina cernută într-un alt vas și începem să încorporăm făina în maia, picurând treptat și apa caldă, în care am dizolvat sarea.

Frământăm un aluat nu atât de vârtos ca cel pentru pâine, dar nu trebuie să fie nici lipicios.

Lăsăm aluatul la crescut 15-20 de minute.

Formăm din aluat niște sfere, pe care le aplatizăm în formă rotundă sau alungită, așezăm câte o lingură de gem amestecat cu nucă și scorțișoară, la o margine și rulăm ușor, dar nu foarte strâns.

Lăsăm aluatul mai lejer pentru a se prepara bine și uniform.

Mai apăsăm rulourile ușor să se aplatiseze și să le dăm acea formă de langoși.

Punem într-un tuciuleț uleiul la încins și scufundăm pe rând langoșii, atâția câți încap, dar avem grijă să aibă destul spațiu să se desfăsoare în voie.

Îi întoarcem de pe o parte pe cealaltă și îi prăjim uniform, la foc mediu spre mare.

Trebuie să avem mare grijă și cu intensitatea focului, nu trebuie să fie nici prea mică, pentru a nu se îmbiba aluatul cu ulei, dar nici foarte mare pentru a nu se rumeni aluatul doar la suprafață, iar la interior să rămână nepreparat.

Îi scoatem apoi pe prosoape absorbante, îi lăsăm să se tempereze ușor și îi pudrăm cu zahăr pudră, amestecat cu scorțișoară.

Servim delicioșii langoși cu gem de prune și nuci, ușor calzi, așa sunt cei mai buni, dar merg foarte bine și reci.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert langosi de post cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pancakes cu mere si alune

Postat de mirela0911

Pancakes cu mere si alune

Inr-un bol, se mixeaza bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste oua. Se adauga si scortisoara si se...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de Constelatialeu

Desert pariziene cu branza dulce

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 10:22
Ce dubla am facut ))) Am fugit si cu tava
la 12.12.2018, 10:25
Yamyyy! Sunt preferatale mele.
la 12.12.2018, 10:35
bun bun
la 12.12.2018, 10:37
Vai ce apetisante sunt
la 12.12.2018, 10:49
buuune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking