Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty in Prajituri
21 Apr 2018 | 8493 vizualizari
Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 120 gr unt 82%grasime
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 gr coacaze deshidratate
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele, amestecam usor, apoi turnam compozitia in forme speciale (recomand pe cele de silicon, care nu necesita a fi unse cu unt si tapetate cu faina). Daca avem forme de silicon le asezam in tava mare de la cuptor. Punem formele la cuptorul preincalzit la foc mediu, pana se rumenesc usor pe margini.

Scoatem madlenele si le rasturnam pe un gratar la racit. Cernem deasupra zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert madlene cu lamaie si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Postat de merisor67

Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica

Cum se prepara Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica Cu o jumatate de ora inainte de a ne apuca de preparare punem stafidele la hidratat in apa cat sa le acopere, sau in rom, ceea...

Citeste continuarea

Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de andaoana

Cozonac cu mar si scortisoara

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2018, 18:52
Ce frumușele sunt!
la 21.04.2018, 18:57
la 21.04.2018, 19:56
la 21.04.2018, 20:59
Ce faineeee!
la 22.04.2018, 01:24
Ce dragute sunt

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking