Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Postat de simona72 in Dulciuri
27 Noi 2018 | 2759 vizualizari
Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Fructele sunt vedeta in toamna asta!! Si pentru ca am dorit un desert in care sa combin fructele cu nuca si alunele de padure, m-am gandit ca acesta este ideal. Ne plac mult aluaturile si mai ales cel de cozonac. Pufos si aromat, in combinatie cu nuca, scortisoara si alunele de padure, cozonacul devine irezistibil. Ca sa-l fac si mai atragator de atat am adaugat caramel si fructe, respectiv pere si diferite soiuri de mere. Reusita garantata, combinatie fara precedent…

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 plic aroma de portocale Finesse Dr. Oetker
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri ulei
  • Pemtru umplutura:
  • 150 gr alune de padure
  • 150 gr nuca
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 3 linguri zahar brut
  • Pentru caramel:
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri apa
  • 50 gr unt
  • In plus:
  • 4-5 fructe(mere si pere)
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In cuva masinii de paine se pune faina impreuna cu restul ingredientelor. Dupa ce drojdia a inceput sa creasca, se adauga si ea peste celelalte ingrediente. Se seteaza masina pentru framantat pentru 15 minute sau cat timp are programul respectiv. Dupa ce aluatul este framantat, se pune intr-un castron, se acopera cu prosop de bucatarie si se pune la loc caldut pentru 30-40 minute.

Pentru umplutura: se pun nucile si alunele in tava aragazului pe o foaie de copt. Se dau la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 10 minute. Se pun intr-un prosop asa fierbinti si se freaca. In felul acesta se inlatura cojile. Se maruntesc nucile si alunele la un robot. Se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul si apa ce urmeaza a fi caramelizate. Se lasa pe foc pana incepe sa-si schimbe culoarea si zaharul sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca. Se unge un vas termorezistent cu putin unt. Se pune caramelul in vas si se tapeteaza vasul. Merele si perele se curata de coaja, se scot semintele si se taie in cuburi sau felii. Se adauga fructele peste caramel.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru. Deasupra se preasara amestecul de nuci si alune de padure. Se strange aluatul intr-un sul, exact ca la cozonac. Se taie felii groase de 2-3 degete. Se pun feliile de aluat peste fructe cu partea taiata in sus. Albusurile ramase de la aluatul pentru cozonac se bat cu un praf de sare si zahar. Se stropesc feliile de aluat cu albusul batut. Se da tava la cuptorul incins la 170-175 grade C, pentru 40-45 minute. Dupa ce aluatul s-a copt si s-a rumenit frumos, se scoate si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, dar nu de tot. Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna. Caramelul fiind cald melcisorii cu fructe vor iesi cu usurinta din tava. Se lasa sa se raceasca si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac trandafir moldovenesc

Postat de ianculubita

Cozonac trandafir moldovenesc

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...

Citeste continuarea

Prajitura Visinica

Postat de Constelatialeu

Prajitura Visinica

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2018, 17:24
Cred ca te mananca chelea, aduci numai chestii la care poftesc....
la 27.11.2018, 17:25
Cleme )) mai am
la 27.11.2018, 17:32
Zici ca mai ai....dar a deraiat trenul spre Hunedoara si eu n-am cauciucuri de iarna la bicicleta....
la 27.11.2018, 17:33
buni
la 27.11.2018, 17:42
buni buni

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking