Desert mere in foietaj

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
3 Noi 2020 | 2093 vizualizari
Desert mere in foietaj

Ingrediente

  • 12 mere
  • 800 g foietaj
  • 150 g zahar
  • 1 lg scorțișoară
  • Gutui din dulceață
  • Ulei

Mod de preparare

Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta. 

Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie. 

Zaharul se amesteca cu scorțișoară. 

Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate. 

Se umplu merele cu gutui, se trec prin zaharul cu scorțișoară. 

Se ia un mar, se pune în mijlocul patratului, se iau marginile aluatului și se învelește marul. Se procedează la fel pana se termina merele.

Se pun merele în tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se presară zahar cu scorțișoară. 

Se coc în cuptorul încins in prealabil, la 200 de grade 10 min și apoi la 170 de grade cca 20 de min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2020, 14:23
la 03.11.2020, 15:17
Ce idee faină...!
la 03.11.2020, 15:30
la 03.11.2020, 15:43
la 03.11.2020, 17:09
Delicioase!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking