Desert mini checuri cu portocale si ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
20 Mar 2020 | 2645 vizualizari
Desert mini checuri cu portocale si ciocolata

Cum va suna combinatia de portocale cu ciocolata? Va incanta? Noua ne place foarte mult, mai ales ca acum portocalele sunt atat de bune, dulci, aromate! Si cum checul Laurei imi facea de mult timp cu ochiul, trebuia sa il incerc si eu! Am ales sa le fac in varianta mini, pentru ca aveam aceste forme prin dulap, insa il puteti coace si in tava de chec sau una rotunda! Sunt minunate, asa ca sa le incercati, pentru ca o sa va placa enorm! Multumesc mult pentru reteta, Laura! 💗

Ingrediente

    • 4 oua
    • 180 gr zahar brut
    • 200 ml suc proaspat de portocale
    • 140 ml ulei
    • 270 gr faina
    • 60 gr amidon
    • 1 pliculet praf de copt (10 gr)
    • 1 lingurita rasa bicarbonat
    • un praf de sare
    • 2 linguri coaja rasa de portocale

Pentru glazura:

  • 170 gr ciocolata 50% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • decoratiuni

Mod de preparare

Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, apoi sucul de portocale. Intr-un bol cerneti faina cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Incepeti si incorporati amestecul cu faina peste compozitia cu oua, dar treptat, in 2-3 transe. La final adaugati si coaja rasa de portocale. Pregatiti 10 forme de mini chec. Le umpleti pe 3/4 cu aceasta compozitie si le asezati pe o tava mare. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Cand sunt gata, le scoteti din cuptor, le lasati sa se raceasca.

Pregatiti glazura: Intr-un vas de inox puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Transferati totul pe foc, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita, iar cele doua ingrediente s-au omogenizat. Cu o lingura, puneti glazura calda pe fiecare chec. Deasupra presarati diverse decoratiuni.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini checuri cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura saseasca cu afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura saseasca cu afine

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase....

Citeste continuarea

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de cris2711

Eierschecke-Prajitura Corinutei

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2020, 22:01
Bun trebuie sa fie!
la 20.03.2020, 22:17
Ce bine arata! Iar combinatia portocale cu ciocolata e grozava!
la 20.03.2020, 23:21
la 21.03.2020, 00:20
la 21.03.2020, 01:55
ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking