Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
14 Iul 2021 | 2543 vizualizari
Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 50 g faina
  • Dimensiuni tava: 23x23 cm
  • Crema:
  • 200 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 100 g zmeura

Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusul de galbenus. 

Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se pune cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed si se ruleaza, lasandu-l sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. 

Se mixeaza frisca.

Se da zmeura prin sita, apoi se amesteca cu frisca.

Se desface blatul din prosop. Se pune peste el o parte din crema si o parte din zmeura proaspata. Se ruleaza si se pune pe un platou. 

Se decoreaza rulada cu restul de frisca si de zmeura. 

Se pot pune si frunze de roinita pentru decor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lime

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati...

Citeste continuarea

Prajitura "Albinita"

Postat de Geanina87

Prajitura "Albinita"

FOI: Intr-o cratita punem pe foc mic mierea, zaharul si margarina si lasam atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se adauga putin cate putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2021, 17:46
la 14.07.2021, 17:54
Un deliciu...!
la 14.07.2021, 18:23
Foarte buna!
la 14.07.2021, 19:29
la 14.07.2021, 21:32
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking