Desert mini strudel cu branza

Postat de sufletista in Dulciuri
15 Aug 2021 | 2115 vizualizari
Desert mini strudel cu branza

Retete de suflet

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 g drojdie
  • Ciulama
  • 200 ml ulei
  • 10 linguri faina
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 250 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • merisoare
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.

Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina.

Lasam sa se raceasca.

Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu apa calduta.

Framantam un aluat omogen,intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara,ungem cu ciulamaua rece si impaturim aducand marginile spre interior si inca o data dupa care le impaturim in 3 ca pe o scrisoare.

Invelim in folie si dam la rece minim 1 ora(eu pregatesc aluatul de cu seara)

Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas batem galbenusurile cu zaharul(branza mea a fost uscata si am mai adaugat 200 g smantana)adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Pe masa infainata(eu prefer sa intind o folie alimentara si o ung cu ulei sau unt)intindem aluatul de cca 0,5 cm grosime.

Adaugam umplutura pe lungimea aluatului si rulam de 2 ori,taiem cu cutitul si indepartam ruloul format si repetam operatiunea.

Fiecare rulou il taiem in bucati de cca 4-5 cm care le vom asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenusul batut cu laptele si le coacem la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini strudel cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu ciocolata

Postat de panacris

Chec cu ciocolata

Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul...

Citeste continuarea

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2021, 22:22
la 15.08.2021, 22:26
la 16.08.2021, 10:48
Bun!
la 16.08.2021, 12:25
Tare buni...!
la 16.08.2021, 13:29

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking