Ingrediente
- aluat:
- 100 gr ciocolata amaruie Poiana
- 80 gr unt
- 1 praf sare
- 2 oua
- 50 gr zahar brut
- 100 gr faina de grau
- 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
- umplutura:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 ml smantana lichida
- 1 lg rom
- decor:
- afine
Mod de preparare
Ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi, se omogenizeaza, apoi se dau deoparte. Ouale se mixeaza spuma, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Odata omogenizata compozitia, se adauga ciocolata topita, faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la incorporare. Compozitia obtinuta se distribuie uniform in forme de tarte, apoi se coc in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 15-20 minute. Dupa coacere, se scot din cuptor, se lasa la temperat.
Intre timp, se prepara umplutura. Smantana lichida se pune la incalzit, cand se infierbanta, se ia de pe foc si se adauga ciocolata tocata marunt. Se amesteca pana se topeste ciocolata, iar compozitia devine omogena si cremoasa. Se lasa la temperat, apoi se adauga romul. Minitartele se scot din forme, se intorc si se umplu cu crema de ciocolata. Se orneaza cu afine, apoi se pun la rece pana in momentul servirii.
Sunt delicioase! Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minitarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|