Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
1 Iun 2017 | 3591 vizualizari
Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

Va invit la o prajiturica delicioasa cu caise si rubarba

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 1 praf sare
  • crema de branza:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 caise
  • 1 tija rubarba

Mod de preparare

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata, cu miscari de jos in sus.

Caisele le speli si le tai cubulete. Rubarba o speli, o cureti si le tai felii groase de 1 cm. Jumatate din fructe le adaugi peste crema de ciocolata si amesteci usor.

Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand 3 linguri din compozitie. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi restul de crema de ciocolata din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Fructele ramase le pui peste crema de branza ,din loc in loc.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Postat de mirela0911

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert prajitura cu afine, lamaie si mascarpone

Am mixat spuma ouale cu zaharul si un praf de sare , am adaugat uleiul, smantana, lamaia si la final faina amestecata cu praful de copt.Am stropit afinele cu putina zeama de lamaie si am presarat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 14:12
prima servita
la 01.06.2017, 14:14
si eu vreau!
la 01.06.2017, 14:25
Cu drag va servesc!
la 01.06.2017, 14:41
O negresă albită puțin ar fi bună!
la 01.06.2017, 15:02
Rubarbă încă n-am mâncat, dar celelalte ingrediente mă fac să am încredere că e o prăjitură bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking